Kristjan Verbič


Kristjan Verbič

Video arhiv

Poročilo študentske vlade na eni od sej študentskega parlamenta, ki jo je zabeležila študentska televizija (ŠOU TV) - projekt, ki ga je zasnoval in vodil takratni svetovalec predsednika študentske vlade Kristjan Verbič. Žal je bil omenjeni projekt po dobrem letu dni uspešnega delovanja in kmalu po odstavitvi Kristjana Verbiča z mesta predsednika ukinjen.

TV Slovenija: Žarišče (soočenje v sklopu TV dnevnika) Voditeljica: Jasna Tepina Sodelujoča: Janez Povh in Kristjan Verbič
številne utemeljene kritike, ki jih je poslanec študentskega parlamenta Kristjan Verbič naslavljal na vodstvo ŠOU v Ljubljani je pripeljalo do televizijskega soočenja med njim in predsednikom parlamenta ter vodjo takratne desne večine Janezom Povhom.

Še en prispevek ŠOU TV, tokrat z mednarodne konference Slovenija v Evropi, ki se je leta 1992 odvijala v ljubljanskem Smeltu in na kateri je sodeloval tudi svetovalec predsednika študentske vlade Kristjan Verbič.

Ena od sej študentske vlade 1992.

Špica ŠOU TV in šokantni posnetek s koncerta Big foot mama na prireditvi Pankrti za predsednika (1992).

Seja študentske vlade, na kateri je svetovalec študentske vlade Kristjan Verbič zaradi projekta ŠOU TV deležen očitkov ministra za založništvo in medije Andraža Zorka. (oprostite za dokaj robato izrazoslovje)

Posnetek ŠOU TV s koncerta Tomaža Pengova v sklopu študentskih večerov v Klubu K4, ki jih je v letih 1991-92 pripravljal Kristjan Verbič.

Kristjan Verbič vodi tiskovno konferenco pred prireditvijo (katere avtor in organizator je bil) >Pankrti za predsednika<, na kateri sodelujejo legendarni Pankrti, direktor Založbe kaset in plošč RTV Ivo Umek, direktor Založbe M&M Marjan Horvat in Gregor Tomc. Prireditev je v izhodišču nastala ob izidu zgoščenke >Pankrti: Zbrana dela ter pesniške zbirke Petra Lovšina in Gregorja Tomca: >V službi rokenrola<. Začetni okvir pa je prireditev vsekakor prerasla že z spremljevalno zgodovinsko razstavo in >zvezdniškim< nogometnim turnirjem, tako da je imela politično, športno, kulturno in žurersko dimenzijo ter je potekala preko celega dne v zgodnje jutranje ure. To je bil hkrati - zaradi pre-masovne udeležbe - tudi zadnji koncert na prostem v študentskih domovih.

Posnetek nogometnega turnirja v sklopu prireditve >Pankrti za Predsednika<, na katerem so sodelovale tudi ekipe Radia študent, Glasbenih zvezd, Mladine in študentske vlade.

TV Slovenija: Univerzitetni razledi Daljši pogovor z vodjo opozicije v študentskem parlamentu Kristjanom Verbičem.

TV Slovenija: Studio City: študentske demonstracije za subvencionirano prehrano

TV Slovenija: Studio City: Mladinska in študentska organiziranost Voditelj: Bojan Krajnc Gosta v studiu: Gorazd Drevenšek in Kristjan Verbič Prispevku iz študentskih demonstracij za subvencionirano prehrano sledi daljši pogovor v studiu

TV Slovenija: Studio City: Predstavitev Lukne v Cankarjevem domu Kristjan Verbič je v petek, 11. 10. v organizaciji Cankarjevega doma pripravil javno prireditev Večer z Lukno, na kateri je predstavil svojo poezijo in knjigo Lukna tudi s koncertom (Tomaža Pengova in Letečih potepuhov, ki so izvedli njegova uglasbena dela), gledališko predstavo (v režiji Marka Derganca in Kristjana Verbiča) ter klavirskim koncertom v izvedbi Michelle Ann-Marie Bastar.

TV Slovenija: ŠOU na Dravi 1997; izjava: Ludvik Toplak in Kristjan Verbič

POP TV: 24 UR: Prva javna predstavitev knjige Kristjana Verbiča >LUKNA< in začetki mednarodnega srečanja pesnikov in pisateljev Medana

Kanal A: Poročila: Tiskovna konferenca Kristjana Verbiča Prva vest na poročilih je bila tistega dne (leta 1993) tiskovna konferenca, ki jo je pred Tivolskim gradom pripravil odstavljeni predsednik študentska vlade ŠOU v Ljubljani Kristjan Verbič.

 

TV Slovenija: Dnevnik: Prispevek ob tiskovni konferenci, ki jo je pred Tivolskim gradom pripravil nelegitimno odstavljeni predsednik študentska vlade šOU v Ljubljani Kristjan Verbič.

TV Slovenija: Pro et contra: 25. maj 1993 - Dan radosti Voditelj: Tomaž Perovič Sodelujoči: Lojze Marinček, Peter Volasko, Darko štrajn in Kristjan Verbič
Precej burno soočenje, kot posledica napadov politične desnice na prireditev Dan radosti, ki jo je študentska vlada pod vodstvom Kristjana Verbiča organizirala 25. maja 1993 v nabito polnih ljubljanskih Križankah. šlo je za prvo >obeležitev< nekdanjega Dneva mladosti po zamenjavi družbene ureditve, ki je v času Demosove vlade naletela na prejkoslej pričakovano žolčno reakcijo s strani nekaterih političnih krogov in družbenih skupin.

ŠOU TV: živahen utrip s seje študentskega parlamenta 1992.

ŠOU TV: zacetki prodaje subvencioniranih bonov za študentsko prehrano.

ŠOU TV: Prvi ŠOU na Dravi zaključek veslaške tekme med študentskima vladama Maribora in Ljubljane na Lentu 1992.

ŠOU TV: nagovor pobudnice veslaške tekme oz. prireditve ŠOU na Dravi Vanje Borovac zbranim predstavnikom univerz in študentov v Vodnem stolpu na Lentu.

ŠOU TV: Kristjan Verbič zakljuci koncert v štuku, kot sklepni del prireditve ŠOU na Dravi.

TV Sovenija: Univerzitetni razgledi; Alen Kavcic se iz mariborskega studia pogovarja z novoizvoljenim mandatarjem študentske vlade Kristjanom Verbičem, ki sedi v ljubljanskem studiu.

TV Slovenija: Tednik; avtor prispevka: Esad Babacic; sočata se tudi s srpom in vilami - preostala kandidata za predsednika študentske vlade Matej Kurent in Kristjan Verbič.

ŠOU TV: Zakljucek javnega soocenja kandidatov za predsednika študentske vlade v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma. Zanimivo dogajanje s številnimi obrazi takratne šOU (1992).

TV 3: Pogovor z avtorjem Kristjanom Verbičem ob prvi javni predstavitvi literarnega dela Lukna v Goriških brdih, avgusta 1996.

TV 3: Porocila: prispevek o predstavitvi literarnega dela Lukna na dvorišču Ljubljanskega gradu.

TV Slovenija: Studio Luwigana: prispevek o dogajanju na ŠOU septembra 1995, ko je Kristjan Verbič ob volitvah Rektorja odstopil kot clan študentskega sveta Univerze v Ljubljani. Predstavljeno je tudi dogajanje okrog študentske ustave ter zacetki potovanj Dominika s. Cernjaka.

TV Slovenija: Žarišče: Ivan Svetlik in Kristjan Verbič komentirata okoliščine izvolitve Alojza Kralja za novega Rektorja Univerze v Ljubljani.

TV Slovenija: Dnevnik: prispevek o okoliščinah zmanjčanja proracunske postavke za subvencioniranje študentske prehrane.

TV 3: daljši pogovor v studiu z avtorjem literarnega dela Lukna Kristjanom Verbičem.

TV Slovenija: prispevek o zapletih s subvencioniranjem študentske prehrane ter odhodu Kristjana Verbiča iz ŠOU.

TV Slovenija: Prispevek o razlogih Kristjana Verbiča za njegov dokoncni odhod iz ŠOU ter podpisovanju peticije zaradi zapletov pri subvencioniranju študentske prehrane.

TV Slovenija: RPL: gost v studiu pred volitvami v Študentski parlament Kristjan Verbič, ki domnevno združuje študentsko in mladinsko levico.

TV Slovenija: Dnevnik: Poročilo z novinarske konference Kristjana Verbiča ob predstavitvi liste Odprtih oči pred volitvami v Študentski parlament 1994

Kanal A : Poročila: Prispevek o poteku volitev v Študentski parlament 1994.

TV Slovenija: Dnevnik: Prispevek o poteku volitev v Študentski parlament 1994.

TV Slovenija: Univerzitetni razgledi: Poročilo in komentarji s prvega zasedanja Študentskega parlamenta Slovenije (ŠOU LJ in ŠOU MB)

TV Slovenija poroča o spornem poslovanju ŠOU

TV Slovenija: Studio Luwigana: v studiu se direktor ŠOU Vili Granda in predsednik Študentske vlade Mitja Štular soočita s poslancem Kristjanom Verbičem.

POP TV : Jutranji program: Kristjan Verbič kot gost v studiu predstavlja italjanski prevod svojega literarnega prvenca Lukna.

Predstaviteveni film prve sezone Dijaške iniciative, ki so ga pripravili dijaki sami - v prvi vrsti Matic Klanjšek Velej. Prikazana so praktično vsa gostovanja, razen zadnjega niza treh gostovanj ter zaključne prireditve. Tako boste v njem našli v zanimivih okliščinah Daneta Zajca, Gregorja Skočirja, Boštjana Gombača, Arturja Šterna, Jerneja Kuntnerja, Željka Milinoviča, Jureta Koširja, Vida Pečjaka, Evito Leskovšek, Tjašo Železnik, Oriano Girotto Cavazza in Vesno Dolenc.


 
Kristjan verbič Bibliografija Civilna Družba Dokumenti Kristjan verbič - Glasba Literatura Prireditve ŠOU Srečanja Znanost Video SMS Volitve 96