Kristjan Verbič


Kristjan Verbič

Prireditve video

Verbičev oder za prijatelje - nekaj video utrinkov edinstvenega dvodnevnega programa in bakanalij, ob izdatni proslavitvi rojstva hčere Julije Verbič ter tridesetega jubileja novopečenega ata, Kristjana Verbiča. Prireditev je potekala v okviru zaključka Festivala Poletje v Stari Ljubljani, 25. in 26. 8. 2000, od 19. do 2. ure, na Starem trgu v Ljubljani. Med drugim so nastopili: Tomaž, Free Blues Band, Leteči potepuhi, Prulers, Dadi Daz in Katastrofa, Black Soul, Dominik Kozarič, Sausages, Final & DJ Jaka, Nataša Artiček, Tomaž Pengov, Red Five-point Stars, Requiem, Aljoša Trnovšek (Dule), Kantor, Spice Boys in Flirt.

Predstaviteveni film prve sezone Dijaške iniciative, ki so ga pripravili dijaki sami - v prvi vrsti Matic Klanjšek Velej. Prikazana so praktično vsa gostovanja, razen zadnjega niza treh gostovanj ter zaključne prireditve. Tako boste v njem našli v zanimivih okliščinah Daneta Zajca, Gregorja Skočirja, Boštjana Gombača, Arturja Šterna, Jerneja Kuntnerja, Željka Milinoviča, Jureta Koširja, Vida Pečjaka, Evito Leskovšek, Tjašo Železnik, Oriano Girotto Cavazza in Vesno Dolenc.

Posnetek ŠOU TV s koncerta Tomaža Pengova v sklopu študentskih večerov v Klubu K4, ki jih je v letih 1991-92 pripravljal Kristjan Verbič.

ŠOU TV: Kristjan Verbič vodi tiskovno konferenco pred prireditvijo (katere avtor in organizator je bil) "Pankrti za predsednika", na kateri sodelujejo legendarni Pankrti, direktor Založbe kaset in plošč RTV Ivo Umek, direktor Založbe M&M Marjan Horvat in Gregor Tomc. Prireditev je v izhodišču nastala ob izidu zgoščenke "Pankrti: Zbrana dela" ter pesniške zbirke Petra Lovšina in Gregorja Tomca: "V službi rokenrola". Začetni okvir pa je prireditev vsekakor prerasla že z spremljevalno zgodovinsko razstavo in "zvezdniškim" nogometnim turnirjem, tako da je imela politično, športno, kulturno in žurersko dimenzijo ter je potekala preko celega dne v zgodnje jutranje ure. To je bil hkrati - zaradi pre-masovne udeležbe - tudi zadnji koncert na prostem v Študentskih domovih.

ŠOU TV: Posnetek nogometnega turnirja v sklopu prireditve "Pankrti za Predsednika", na katerem so sodelovale tudi ekipe Radia študent, Glasbenih zvezd, Mladine in Študentske vlade.

Špica ŠOU TV in šokantni posnetek s koncerta Big foot mama na prireditvi Pankrti za predsednika (1992).

TV Slovenija: ŠOU na Dravi 1997; izjava: Ludvik Toplak in Kristjan Verbič

TV Slovenija: Studio City: Predstavitev Lukne v Cankarjevem domu Kristjan Verbič je v petek, 11. 10. v organizaciji Cankarjevega doma pripravil javno prireditev Večer z Lukno, na kateri je predstavil svojo poezijo in knjigo Lukna tudi s koncertom (Tomaža Pengova in Letečih potepuhov, ki so izvedli njegova uglasbena dela), gledališko predstavo (v režiji Marka Derganca in Kristjana Verbiča) ter klavirskim koncertom v izvedbi Michelle Ann-Marie Bastar.

 

Prireditve dokumenti

Fotogalerija prireditev

Lady: Verbičeva Lukna, 11. september 1996

Lady: Leteči potepuhi in Tomaž Pengov v Lukni, 23. oktober 1996

Vabilo na Zaključno prireditev prve sezone Dijaške iniciative, ki zgovorno priča o uspehu in poteku dejavnosti

"Verbičev oder za prijatelje" - dvodnevni program

"Verbičev oder za prijatelje" - vabilo

Zgibanka Festivala Poletje v Stari Ljubljani oz. program noči v Stari Ljubljani, kamor je vključen tudi obsežen program "Verbičevega odra za prijatelje"

Plakat, vabilo in letak za prireditev "Pankrti za predsednika" (oblikovanje: Janez in Kristjan Verbič)

 

Prireditve članki

Slovenec: Večer z Lukno za poživilo in zgled, 15. oktober 1996

Sodelovanje z Društvom pisateljev pri prireditvi Slovenski dnevi knjige

AS: Prvenec Kristjana Verbiča, 17. september 1996

Jana: Lukna se predstavi, 17. september 1996

Vabilo vodje protokola Ksenije Benedetti na predstavitev knjige "Buco - Lukna" v Grand hotel Metropol

Uvodnik Kristjana verbiča za Prešernov kulturni teden na Gimnaziji Ljubljana Šiška: "Juhuhuuu, spet je kulturni teden tu!"

 


 
Kristjan verbič Bibliografija Civilna Družba Dokumenti Kristjan verbič - Glasba Literatura Prireditve ŠOU Srečanja Znanost Video SMS Volitve 96